Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

DESCOBREIX L'URGELL IGNASIÀ

Proposta de quatre visites pels nuclis de Bellpuig, Verdú, Tàrrega i el Talladell pensades per difondre el patrimoni cultural i el Camí Ignasià, al seu pas per l'Urgell.

DIMARTS 04 MAIG 2021

Des del Consell Comarcal de l'Urgell conjuntament amb els ajuntaments de Bellpuig, Verdú, Tàrrega i l'EMD del Talladell i el Consell Esportiu de l'Urgell, s'han programat un seguit de visites turístiques per descobrir els pobles i paisatges que van acompanyar a Sant Ignasi de Loiola en el seu pelegrinatge a Manresa l'any 1522. Resseguint les petjades d'aquest referent, revivint la seva experiència i gaudint dels paisatges que van captivar-lo de camí cap a Manresa, aprofitant el pas del Camí Ignasià per aquestes poblacions. 

El Camí Ignasià recrea el camí que va recórrer el cavaller Sant Ignasi ara fa gairebé 500 anys. Es tracta d'oferir una experiència de pelegrinació, tot seguint el procés espiritual de Sant Ignasi.

Verdú va rebre prop d'una quarentena de persones interessades en la visita turística que tenia com a eix vertebrador el pas del camí Ignasià per l'Urgell. La visita va permetre conèixer la vinculació de la vila amb el camí, visitant el castell, el santuari de Sant Pere claver i el carrer de Sant Miquel, considerat tradicionalment el carrer dels cantirers, fins a l'Espai de ceràmica negra, de Cal Berlí. És l'indret on tenen arribada els pelegrins. 

La propera visita serà el dissabte 29 de maig a Tàrrega i el 12 de juny a El Talladell.

Document Actions