Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PELEGRINS IGNASIANS

Uns dos-cents pelegrins han passat per Verdú amb motiu del Camí Ignasià, aquest mes de juliol.

DIMECRES 31 JULIOL 2019

Aquest mes de juliol ha estat un període amb un alt nombre de pelegrins que han passat per la nostra vila, Verdú. Uns dos-cents pelegrins amb la seva motxilla, sols o amb grup han arribat a la vila natal de Sant Pere Claver, tot fent el Camí Ignasià. Pelegrins amb procedències molt allunyades: americans, alemanys, coreans, suïssos, italians, francesos, un porto-riqueny... i també un grup del País Basc!

El Camí Ignasià recrea la ruta que Ignasi de Loiola va recórrer el 1552 des de Loiola i fins a Manresa. Aquest camí de 655 Km vol fer viure una experiència de pelegrinació resseguint les passes de Sant Ignasi de Loiola.

Verdú acull als pelegrins que procedents de El Palau d'Anglesola (etapa 23) arriben a la nostra vila, en un enclavament emblemàtic com és la casa natal de Sant Pere Claver, el sant jesuïta català, nascut al carrer major de Verdú, i que avui, la casa s'ha convertit en un refugi de pelegrins. 

El Refugi de Pelegrins de Sant Pere Claver ofereix el servei de pernoctació als caminants que segueixen el camí Ignasià.

Document Actions