Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A LA VENDA EL NOU LLIBRE SONS DE VERDÚ

Diumenge 25 d'abril, Josep M. Salisi presentà el llibre Els Sons de Verdú. Records de la música del passat al Castell de Verdú.

DIMARTS 27 ABRIL 2021

La publicació titulada Sons de Verdú. Records de la música del passat és obra del musicòleg verduní Josep Maria Salisi i, tracta sobre la vida musical que ha tingut la vila des de l'època romana fins a l'actual segle XXI. L'autor presenta un viatge per la història de la música local i els seus protagonistes: les corals, les orquestres, els músics, les sarsueles, els pastorets, les sardanes, ... Es tracta d'un llibre amè on s'hi poden trobar molts aspectes de la vida musical que ha viscut la població, així com els diversos verdunins que durant segles l'han feta viva.

El volum, que conté un centenar d’imatges que ajuden a situar el lector dins la història de la música local s’acompanyarà d’un CD de música, uns codis QR i una guia d’audició que permetrà escoltar i conèixer algunes de les músiques que han sonat a Verdú durant anys.

El llibre pretén aconseguir que els més grans s’endinsin en el record i obrir la porta als més joves per a que coneguin el ric passat musical de la localitat urgellenca.
Per poder fer front a l’edició l’associació ha obert període de subscripció que ja compta amb prop de 60 interessats.
Amb aquesta obra, l’associació cultural impulsora de la revista local Xercavins enceta un nou projecte que sota el nom de col·lecció El Pont dels Sis Ulls pretén anar publicant diversos volums al voltant de la història, tradicions i costums locals. De fet, el segon volum de la col·lecció està previst que surti l’any vinent i serà l’obra inacabada sobre el castell de l’historiador local i recent traspassat Ramon Boleda i Cases.

Les persones subscriptores d'aquest llibre poden passar per l'Oficina de Turisme a recollir-lo.

Document Actions