Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL POBLE DE VERDÚ

large.jpgVerdú es troba al sud-est de la comarca de l'Urgell; hi porta una carretera que arrenca de la comarcal C-14 ( eix Tarragona- Andorra) i arriba fins a Montornès. El poble està envoltat per una xarxa d'antics camins que comuniquen Verdú amb els pobles veïns. L'origen d'aquests camins ve de facilitar l'accés de persones, carruatges i bestiar a l'antiga Fira de Bestiar de Verdú. Les parets de marge que els delimiten servien per canalitzar el pas del bestiar; avui ordenen turonets i petits fondals on es conreen ametllers i oliveres, cereals i vinyes.

El paisatge del seu terme sedueix per la seva simplicitat i per la llum intensa de les terres planes. El terme és un dels més grans de la contrada, té una extensió de trenta-cinc quilòmetres quadrats, la seva major part conreable a excepció d'algunes zones costerudes on creixen alzines, garrics i algun pi.

El municipi comprèn la vila de Verdú com a únic nucli de població. Limita amb Guimerà (SE), Ciutadilla, Nalec, Rocafort de Vallbona i Sant Martí de Maldà (S), Preixana (O), Vilagrassa (NO) i Tàrrega (N).

Document Actions