Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Turisme

TORNEN LES VISITES GUIADES AL NUCLI ANTIC DE VERDÚ

Visites guiades al nucli antic de Verdú.
IMG-20200710-WA0011.jpg

L'Oficina de Turisme de Verdú realitza visites guiades  amb reserva prèvia per compartir amb vosaltres patrimoni, territori, proximitat, artesania, ... 

La visita guiada us permetrà visitar el Castell, l'Església parroquial de Santa Maria i el Santuari de Sant Pere Claver. 

Estem a la vostra disposició de dimarts a diumenge de 9 a 14h al telèfon 973 34 72 16 o per correu electrònic a turisme@verdu.cat

La visita té una durada d'una hora aproximadament i un cost de 3.5 € per persona.

Vull rebre informació turística de Verdú

CERÀMICA

"Càntir o Selló, és senyal de  bon festejador" ( Segarra, Urgell)

SILLONS DE VERDÚ.JPGLa ceràmica negra de Verdú és una marca de qualitat artesana per la comarca de l'Urgell i per la plana de Lleida en general. Així les formes i el color ens porten a èpoques anteriors, almenys fins l'època medieval, quan l'aigua era un element que necessitava dels càntirs, cantiretes, per anar a la font a cercar aigua i sillons de síndria, de moda, del segle XVII, ... i d'altres per al parament de la taula. Això era especialment important abans de l'aparició de l'aigua corrent i de les neveres. A cada entrada de les cases de pagès hi havia un estri de ceràmica negra ple d'aigua fresca, on el caminant podia refrescar la gola després d'una jornada de treball al tros o de camí. La forma més clàssica era beure a galet, beure fent caure a la boca el raig de líquid que surt pel broc prim d'un atuell, era agafant el càntir o silló per la nansa i deixar que la gargamella s'omplís d'aigua amb el soroll característic de l'aigua entrant a la boca. Per tal de fer l'aigua més bona hi havia fórmules com afegir-hi una mica d'anís a les parets de la ceràmica i posar unes fulles de menta a la part del broc per tal que no hientressin insectes. Així venir a la vila de Verdú per visitar els tallers i obradors artesans especialitzats en la ceràmica tradicional, com per conèixer les noves creacions dels artistes que continuen investigant en altres tècniques ceràmiques del segle XXI. Verdú, una vila plena d'art ceràmic.

Rutes

Camí Ignasià (Etapa 24). Verdú - Cervera

Aquesta etapa uneix Verdú, Tàrrega i Cervera, tres poblacions riques en patrimoni històric. Verdú pot presumir de Castell, de l’Església Parroquial de Santa Maria, de tallers de ceràmica negra i de ser la vila natal de Pere Claver, cèlebre jesuïta missioner. A Tàrrega és un plaer recórrer el centre històric, veure el campanar i el Palau dels Marquesos de la Floresta. Finalment, a Cervera és imprescindible visitar l’església de Santa Maria, la muralla, la Paeria i la Universitat, construïda al segle XVIII. En destaca la façana d’estil barroc, els tres patis interiors i el paranimf.

Llegir Més

Camí Ignasià (Etapa 23) Palau d'Anglesola - Verdú

Des del Palau d’Anglesola el camí discorre paral·lel al Canal d’Urgell, una gran obra d’enginyeria hidràulica construïda al segle XIX. Després de travessar els termes municipals de Castellnou de Seana i Bellpuig, on es pot visitar el convent franciscà de Sant Bartomeu construït al segle XVI. En destaca el claustre d’estil gòtic florit, amb elements renaixentistes i capitells plens de filigranes. Va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional el 1985. Finalment s’arriba a Verdú,pel costat de l’església de Sant Miquel dóna la benvinguda als pelegrins, finalment s'arriba al Santuari de Sant Pere Claver, casa natal del sant jesuïta català.

Llegir Més

Verdú- Guimerà- Nalec- El Vilet- Sant Martí- Verdú

Ruta per la vall del corb, realitzada amb uns companys de Verdú als quals m'he unit, just al sortir de casa. Es un cami molt bonic, per la zona de la vall del corb desde Guimerà fins a Sant Martí, perfecte per veure els diferents paisatges de la zona, i la tornada pel canal Segarra- Garrigues.

Llegir Més

Tàrrega- Verdú- Tàrrega

Una planera excursió que transcorre per camps de cereals i uneix dos bonics pobles de la comarca de l'Urgell.

Llegir Més

Document Actions