Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Camí Ignasià

El Camí Ignasià recrea el viatge que realitzà Ignasi de Loiola des del País Basc fins a Manresa l'any 1522. L'any 2022 es va celebrar el cinc-cents aniversari de la peregrinació. .

El Camí Ignasià recrea l'itinerari que el cavaller Ignasi de Loiola va recórrer l'any 1522 des de la seva localitat natal, Azpeitia (Guipúscoa), fins a Manresa. 

Actualment, el camí s'inicia a la casa on va néixer Ignasi de Loiola, i ens condueix a la coneguda com a Cova de Manresa (a prop del monestir de Montserrat). Es tracta d'un recorregut llarg i exigent.

Abans de començar a caminar s'ha de recollir la credencial. Aquest document facilita l'acollida del caminant en albergs i ajuntaments i, al mateix temps certifica la seva peregrinació si se segella al menys un cop per dia caminant, en qualsevol institució o local de la població on es passa.

Camí Ignasià

Un total de sis etapes passen per Euskadi amb 126 quilòmetres que es poden considerar els més abruptes de tot l'itinerari. Cinc etapes creuen la comunitat de La Rioja, on es pot gaudir de la gastronomia local i el vi d'aquestes terres. Seguidament el seu pas per Navarra, amb dues etapes, on Ignasi de Loiola defensà la ciutat de Pamplona el 1521 i caigué ferit davant l'exèrcit invasor.

El pas del Camí Ignasià per l'Aragó està conformat per set etapes, que ressegueixen el curs del riu Ebre, també la Verge del Pilar de Saragossa i Los Monegros.

Les últimes set etapes del Camí Ignasià recorren el territori català, des de Fraga fins a Manresa. Verdú bressol de Sant Pere Claver, sant jesuïta català. La Casa natal on nasqué avui és el refugi de pelegrins que acull els pelegrins que provenen del Palau d'Anglesola i també aquells que volen començar els darrers cent quilòmetres del Camí Ignasià.

Al costat mateix del Refugi de Pelegrins hi trobareu el Santuari, espai d'oració i devoció al Sant.

Si desitgeu començar el Camí Ignasià a Verdú heu de saber que tenim credencials a la vostra disposició, tant al Refugi de Sant Pere Claver com també a l'Oficina de Turisme de Verdú turisme@verdu.cat

20220420_122621.jpg