Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rutes per fer a peu o en BTT

Tàrrega- Verdú- Tàrrega

Una planera excursió que transcorre per camps de cereals i uneix dos bonics pobles de la comarca de l'Urgell.

Verdú- Guimerà- Nalec- El Vilet- Sant Martí- Verdú

Ruta per la vall del corb, realitzada amb uns companys de Verdú als quals m'he unit, just al sortir de casa. Es un cami molt bonic, per la zona de la vall del corb desde Guimerà fins a Sant Martí, perfecte per veure els diferents paisatges de la zona, i la tornada pel canal Segarra- Garrigues.

Camí Ignasià (Etapa 23) Palau d'Anglesola - Verdú

Des del Palau d’Anglesola el camí discorre paral·lel al Canal d’Urgell, una gran obra d’enginyeria hidràulica construïda al segle XIX. Després de travessar els termes municipals de Castellnou de Seana i Bellpuig, on es pot visitar el convent franciscà de Sant Bartomeu construït al segle XVI. En destaca el claustre d’estil gòtic florit, amb elements renaixentistes i capitells plens de filigranes. Va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional el 1985. Finalment s’arriba a Verdú,pel costat de l’església de Sant Miquel dóna la benvinguda als pelegrins, finalment s'arriba al Santuari de Sant Pere Claver, casa natal del sant jesuïta català.

Camí Ignasià (Etapa 24). Verdú - Cervera

Aquesta etapa uneix Verdú, Tàrrega i Cervera, tres poblacions riques en patrimoni històric. Verdú pot presumir de Castell, de l’Església Parroquial de Santa Maria, de tallers de ceràmica negra i de ser la vila natal de Pere Claver, cèlebre jesuïta missioner. A Tàrrega és un plaer recórrer el centre històric, veure el campanar i el Palau dels Marquesos de la Floresta. Finalment, a Cervera és imprescindible visitar l’església de Santa Maria, la muralla, la Paeria i la Universitat, construïda al segle XVIII. En destaca la façana d’estil barroc, els tres patis interiors i el paranimf.